Kringloopwinkel Hoensbroek

In elke Nederlandse stad zit wel een kringloopwinkel, zo ook in Hoensbroek. Kledingbank Zuid is één van de kringloopwinkels in de omgeving van Heerlen. Wij verkopen kleding, huisraad en andere spullen tegen een klein prijsje aan verschillende doelgroepen. Bent u op zoek naar goedkope tweedehands kleding? Dan ben u hier aan het juiste adres!

Wat is een kringloopwinkel?

Een kringloopwinkel, ook wel een kringloopcentrum of een kringloopbedrijf genoemd, is een bedrijf die het hergebruik van producten, goederen of spullen, verzorgen. Een kringloopwinkel heeft twee verschillende doelstellingen. Het verzamelen van spullen die nog een tweede ronde meekunnen om mensen die het financieel moeilijk hebben te helpen en het hergebruik van goederen stimuleren.

Kledingbank Zuid is de kringloopwinkel in Hoensbroek!

Wij krijgen gelukkig een hoop donaties van bedrijven en particulieren, waardoor we ons pand goed kunnen vullen met herbruikbare kleding, meubels en andere spullen. Wij verzamelen deze producten, sorteren ze en geven ze een plekje in de winkel. De opbrengst van de verkopen gaat naar de onkosten, zoals verzekeringen, GWL, inkopen van onder andere ondergoed, sokken, enzovoorts en de benzine voor het ophalen van spullen bij mensen thuis.

Wat is het assortiment bij een kringloopwinkel?

Bij Kledingbank Zuid kunnen we met veel trots zeggen dat we een ruim assortiment hebben. Dit komt door de vele donaties die wij ontvangen van de particulieren en bedrijven uit Heerlen en omgeving. Op dit moment hebben het volgende in ons assortiment: dames-, heren-, en kinderkleding, meubels, huisraad, speelgoed, elektronica, boeken, beddengoed, tassen, schoenen en nog veel meer. Uiteraard is ons assortiment afhankelijk van de donaties.

Heeft nog spullen waar u vanaf wilt?

Een kringloopwinkel is ideaal om uw meubels, kleding en overige spullen naar toe te brengen wanneer u deze kwijt wilt maar nog prima een tweede ronde meekunnen. U kunt allerlei soorten producten, zoals hierboven beschreven, naar Kledingbank Zuid brengen. Uiteraard kunnen wij bijvoorbeeld grote meubels ook komen ophalen. Maak daarvoor wel eerst even een afspraak!

De kringloopwinkel in Hoensbroek is dagelijks geopend met uitzondering van zondag